Kle deg fint til bokmesse

Alle burde dra på bokmesser, rett og slett fordi det skjer mye spennende der. På en bokmesse møter du forfattere, andre bokinteresserte og du kan få med deg alle de nye lanseringene. Du finner dessuten bokmesser i mange byer og land, dermed er bokmesser en fin anledning til å dra på storbyferie til nye steder.

Ekstra viktig etter pandemien

Mange har lest ekstra mange bøker under pandemien, og bokhandler var blant butikkene som opplevde gode salgstall da landet var nedstengt. Det er ingen grunn til å lese mindre etter at pandemien er over, for gode leseopplevelser er alltid kjærkomment. Og nettopp på bokmesser finner du de spennende nyhetene. Du kan til og med få bøkene signert. Ettersom det er en sjanse for å møte ekte kjendiser på bokmessene, er det fint å ta seg godt ut. Blazer er et favorittplagg blant mange kvinner, ettersom du kan bruke blazer til både bukser og skjørt. Du er alltid fin og velkledd i blazer, og nettopp derfor blir blazeren ofte et favorittplagg.

Les gjerne norske bøker

Norske bøker og norsk litteratur gjør det veldig bra internasjonalt. Derfor bør du sjekke ut kjente norske forfattere, og kanskje noen litt mindre kjente også. Les deg eventuelt opp på bokanmeldelser dersom du er i tvil om hva du bør lese. Eller dra på bokmesse eller til bokhandelen og se på bøkene selv. Les baksideteksten og kjøp de bøkene som appellerer til deg.

Men ikke glem verden

Bøker er en fantastisk måte å lære mer om verden. Gjennom å lese bøker av utenlandske forfattere, får du et unikt innblikk i hvordan folk tenker i andre land og kulturer. Akkurat nå er det for eksempel mange gode franske forfattere, og mange forfattere fra asiatiske land er også i ferd med å slå gjennom i Europa. Bøker gir deg en helt annen forståelse av tankesettet til folk andre steder i verden, på en måte du ikke engang får gjennom å reise på ferie til disse landene. Kombiner gjerne årets ferietur med et besøk på en bokmesse, eller dra på bokmesse her i Norge hvis du ikke tenker deg utenlands i år.