Finansrelatert leseveiledning: Bøker som utforsker forbrukslån

Forbrukslån er en type lån som gir deg mulighet til å låne penger uten å stille sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å eie noe som banken kan ta hvis du ikke betaler tilbake lånet. Forbrukslån kan være nyttig hvis du trenger penger raskt til å dekke uforutsette utgifter, men det har også noen ulemper.

Den Rikeste Mannen i Babylon av George S. Clason

Denne klassikeren fra 1926 er en samling av fortellinger om hvordan folk i det gamle Babylon ble rike ved å følge enkle prinsipper om sparing, investering, og gjeldshåndtering. Hvis du ikke vil lese masse nerde greier kan du sjekke https://www.nettavisen.no/forbrukslån/ for en god sammenligning. Boken viser hvordan du kan bygge din formue ved å leve innenfor dine midler, betale deg selv først, og unngå unødvendig gjeld. Den gir også råd om hvordan du kan beskytte din formue mot tap, og hvordan du kan øke din inntekt ved å søke etter muligheter.

Pengegaloppen av Jan Mehlum

Denne norske krimromanen fra 2010 handler om en advokat som blir involvert i en sak om forsvunne forbrukslån. Hovedpersonen, Svend Foyn, oppdager at flere av hans klienter har tatt opp store forbrukslån fra et firma, men at pengene aldri har kommet fram til dem.