Slik innreder du det perfekte hjemme-biblioteket

Er du av den typen som ønsker deg et bibliotek hjemme? Da har du kommet til riktig sted, her skal vi nemlig gi deg mange gode tips for hvordan du kan innrede det perfekte rommet fylt med bøker.

Velg riktige bokhyller

Det sies at bokhyllen din sier noe om hvem du er, noe som gjør det ekstra viktig å velge riktig bokhylle til biblioteket ditt. Hvis du har riktig mange bøker bør du velge bokhyller som går fra gulv til tak, disse kan være vanskelig å få tak i på butikken, men en møbelsnekker kan lage slik hyller bare for deg. Da får du et ekstra personlig preg på rommet.

Hvis rommet ditt er ekstra høyt under taket, bør du ha en stige slik at du rekker opp til de øverste hyllene. Og har du noen bøker du er ekstra glad i? Da bør du stille dem opp med fronten frem, slik at de står på utstilling slik at alle kan se dem. På den måten finner du også lettere frem til dem. Og når vi først snakker om å finne frem til bøkene, kan det være en god idé å sortere de alfabetisk.

Detaljer med stil

Det er også viktig at du innreder biblioteket ditt med personlig tilbehør, og du bør kanskje vurdere å hoppe på den nye teppe-trenden – da et teppe virkelig kan gjøre et rom! Et persisk teppe er både klassisk og moderne på samme tid, og hører hjemme på et bibliotek. Et persisk teppe gir finesse til rommet, men det får det også til å føles lunt og koselig. Det er spesielt fint på sene kvelder, når du tenner lampen på skrivebordet, setter på litt jazz og heller deg en drink med Whiskey. Det kan kanskje minne om en gammel Hollywood-film, men hvem drømmer vel ikke om det?

Slik kan du få inspirasjon

Hvis du trenger mer inspirasjon er det bare å se på biblioteker i utlandet, der er det nemlig utrolig masse fint. Spesielt i New York er de gode på lage bibliotek, også på hoteller. Kanskje en idé for neste ferie? Men også bibliotekbaren på Hotel Bristol i Oslo kan være verdt en tur.