Ny lese- eller skrivekrok?

For alle som er glade i litteratur er det viktig å ha et sted i hjemmet som er dedikert til lesing. Dette blir ikke mindre viktig om man også skriver … og da burde man unne seg en skrivekrok. Mange er heldige som har dette fra før, men hvis du ikke har – bør du prioritere dette.

Hvis du allerede har et sted i leiligheten som passer til å lese og skrive bør du utnytte det på best mulig måte. Og hvem vet – kanskje skal det ikke skal så mye til for å optimalisere denne plassen?Men hvis du må gjøre mye, kan det lønne seg å ta en tur innom en byggvarehandel som Byggmax før du setter i gang. Er du ikke særlig “handy” selv, kan du alltids leie inn en håndverker til å gjøre jobben for deg.

Hvordan komme i gang?

Før du starter bør du ha en tydelig plan for hva du ønsker deg. Ønsker du en lesekrok? En skrivekrok? Eller noe som fungerer til begge behov? Det finnes mange nettsteder hvor du kan finne inspirasjon, men du kan også besøke dine favorittbibliotek- og kafeer for å bli inspirert.

Du kan også lese deg opp på hvordan dine favorittforfattere liker å jobbe, en forfatter som Per Petterson liker for eksempel å skrive på hytta i skogen, men slikt er selvsagt svært individuelt. Det viktigste er at du finner en måte som passer deg, og ikke nødvendigvis følge i fotsporene til din favorittforfatter.

Når det kommer til lesing, er det ikke alle som synes en lesekrok er nok. Mange ønsker seg et stort bibliotek – men det kan selvsagt være vanskelig å finne plass til det i en moderne leilighet, spesielt med de høye prisene som preger boligmarkedet nå til dags. Da gjelder det å være kreativ, og finne løsninger som passer. Lag gjerne løsninger som kan brukes til flere ting, det setter nok resten av familien stor pris på.

På Pinterest er det massevis av god inspirasjon for deg som ønsker å dekorere leiligheten med bøker, noe som er perfekt når du skal planlegge det perfekte hjemme-biblioteket.

Hva med kostnaden?

Hvis du synes det virker dyrt å lage en egen skrivekrok, spesielt om du er en hobbyskribent, kan du prøve å tjene litt penger på skrivingen din – det er faktisk lettere enn du tror. Men du bør også se på det som en investering i egen skriving, som du får betalt for senere.

Husk det viktigste!

Det er viktig å huske på at det faktisk er bøkene du leser, og tekstene du skriver, som er det aller viktigste. Det fysiske rommet https er bare en bonus, selv hvor mye du drømmer om det.