Skriften på veggen

I de fleste hjem finner vi bilder, tegninger, malerier og trykk på veggene. Det aller vanligste er fotografier av nære og kjære, men de siste årene har det blitt stadig mer populært med ord og bokstaver. Du har sikkert sett interiørblader med flotte og koselige rom prydet med skrift på veggene, eller kunstverk som inneholder hele litterære verk over hele veggen. Skrift er noe helt personlig, og det er noe spesielt med et ord eller en setning som har fått hedersplassen i et rom. Vi legger gjerne en del tanke ned i noe vi velger å skrive på veggene i vårt eget hjem, akkurat som de fleste tenker seg nøye om før de tatoverer noe på kroppen.

Bilder som sier mindre enn tusen ord

Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, men hva med et bilde som består av ord? Kanskje består bildet av setningen «Borte bra, men hjemme best» i rosa løkkeskrift på gullfarget bakgrunn, eller kanskje står det «MACHO» med rød sprittusj på grått papir. Ofte blir slike korte budskap misforstått eller gjort narr av fordi de er lite originale, men det finnes måter å gjøre det mer personlig på. Det mest originale er kanskje ikke et sitat fra Game of Thrones-bøkene, men det gjelder å finne noe du har en sterk interesse for.

Heng opp din favoritt-bok!

En fin måte å unngå uorginalitet på er å velge ut et unikt sitat fra din favoritt-forfatter, og henge opp hele boksiden. Kanskje finner du et trykk eller en originalside fra en eldre utgave, noe som kan være nydelig i en enkel sort ramme eller en antikk treramme med utskjæringer. Med boksider kan det være fint å bruke fløyel som passepartout, da dette gir et antikt og flott inntrykk. Med sider fra nyere bøker er det ofte lurt å gå for en ramme som måler 50×70 cm, da dette gir de fleste boksider en del pusterom – noe som kaster mer lys på ordene og gjør skriften lettere å lese. Du finner et bredt utvalg av disse rammene hos BGA Fotobutikk, både til gamle og nye sider.