Aktuelle storselgere i 2016

 

Som vanlig er det mange bøker på markedet, og det kan være vanskelig å luke ut de titlene som passer din egen smak best. Her finner du en liten og noe begrenset oversikt over de bøkene som forventes å gjøre det best i år, og det er en fin blanding av kjente og mindre kjente forfattere fra inn- og utland. Noen bøker er ikke nye av året, men er kanskje oversatt eller utgitt på nytt i 2016.

Norske forfattere

Ingvild Hedemann Rishøi er en ung, vel anerkjent forfatter allerede, med flere priser i bagasjen. Vinternoveller er en flott samling av korte historier som vil røre ved manges hjerter med sin tilsynelatende innsikt i menneskesjelen. Marte Michelet er Jon Michelets datter, og hun har tydeligvis arvet noe av farens evner til å presentere historier på en fengende måte. Den største forbrytelsen er en rystende fortelling om den norske jødeutryddelsen og hvordan det kunne skje.

Nordiske forfattere

Svenske Camilla Läckberg kan ikke utelukkes fra en slik liste, og i år kom Løvetemmeren, den niende boken om hennes velkjente karakterer Erica Falck og Patrik Hedström! En sann nytelse, uten tvil, og en sikker vinner på listen over ferielitteratur i år. Johan Theorin fortsetter på sin historie om Öland med boken Gravrøys, en bok som ble utgitt i 2015, men som fortsatt trekker lesere.

Utenlandske forfattere

Young lady reading a book in hammock on a beach at sunset

Betty Smith er et velkjent navn, og oppvekstromanen Det vokser et tre i Brooklyn er nevnt som en av 1900-tallets aller beste romaner om oppvekst, med skildringer som henger ved leseren og gir et levende bilde av hvordan livet var i den omtalte tiden. J. K. Rowling kom med sin fortsettelse av Harry Potter i juli i år, og Harry Potter and the Cursed Child er allerede på bestselgerlisten verden over, ikke overraskende. Britiske Katherine Webb har sluppet en ny bok, Det forbudte barnet, og denne forventes å slå like godt an som hennes to foregående bestselgere Arven og En sang fra fortiden.

Finn din indre lesehest

For mange mennesker er en bok den beste terapi, gave og nytelse som finnes. For andre er det en grei måte å fordrive ledig tid på. Uansett hvordan du ser på lesing, er det mange skatter som gjenstår å finne – og den som leter, skal finne!