Litteratur og barn

Selv om dagens barn bruker mer og mer tid på iPader og datamaskiner er de fortsatt veldig glade i tradisjonelle bøker. Bøker er en fantastisk gave til barn i alle aldre, men det kan også være en god idé å ta med barna på biblioteket. Tilbud for barn i alle aldre. Ikke bare byr de på et stort utvalg av litteratur for barn, de arrangerer også forskjellige arrangementer. Det kan lønne seg å følge med på nettsidene til biblioteket for å få med deg de siste nyhetene.

fairy_tales_boston_public_libraryBarn, litteratur og lek

Barn er glad i å lære, og de er glad i å lese. Mange barn kan bruke mange timer på å forsvinne inn i litteraturens verden. Men noen barn har vanskeligheter med å sitte stille over tid. blir barna rastløse kan det hjelpe med en løpesykkel. Lar du barna gå ut og leke en times tid er sannsynligheten stor for at de vil være klare for å konsentrere seg på nytt når de kommer inn igjen. Det er viktig å gi barn en god balanse med læring, litteratur og lek. Ofte vil barn bli inspirert av litteraturen de leser, og de tar med seg dette inn i leken. Kanskje de for eksempel leker Kardemommeby? Eller Pippi Langstrømpe? Når barn blir gitt fri utfoldelse skapes gjerne også nye former for lek, som igjen er med på å gi barna kreative evner. Hvem vet, kanskje blir disse barna de neste store forfatternavnene om noen år?

Kontroversiell litteratur for barn

Ikke alle barnebøker handler om en perfekt verden, noen barnebøker er kontroversielle. Forfatterene bak disse bøkene har ofte en intensjon om å være kontroversielle, de skriver for å gi barn et bredt perspektiv på livets store spørsmål. Andre bøker er ikke skrevet for å være kontroversielle, men de har fått denne merkelappen av diverse kritikere. Om barnebøker er kontroversielle er også avhengig av forståelsen til den enkelte forelder, noen vil bli provosert av noe andre synes er helt greit. Man har forskjellige syn på barneoppdragelse og hva barn bør få vite om verden, det er derfor den enkeltes ansvar å passe på at barna deres leser de rette bøkene. Når barna blir litt eldre vil dette selvsagt bestemmes av skoleverket. Det er viktig at barn får lese bøker om religion, politikk og sex – selv om kanskje dette vil provosere noen foreldre. Men det er nettopp denne viktige rollen litteratur har i samfunnet.