Bøker om fotografering

 

Det finnes en del bøker som omhandler temaet fotografering, og de deles som oftest inn etter om det er digital fotografering eller bilder med manuelt kamera som er temaet. Det er mye informasjon om begge temaene, så de fleste bøker vil også velge seg ett deltema eller skrive veldig generelt og noe overfladisk. Avhengig av behovene du har, er det mange gode bøker å velge mellom.

Bøker om digital fotografering

En av de mest kjente titlene under denne klassifiseringen er Boken om digital fotografering av Scott Kelby, en velbrukt manual som ble gitt ut i 2007. Bøkene kommer i tillegg i flere bind, slik at man kan lese seg opp gradvis på kunsten å ta gode digitale bilder. Også Joe McNally har gitt ut en bok som har den fengende tittelen The moment it clicks. Boken fra 2008 er ikke å få tak i på norsk, men mange liker likevel den kjente fotografens tilnærming nok til å velge hans bok.

Bøker om manuell fotografering

High angle shot of a photographer's deskhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/806211.jpg

Den norske boken Fotoglede er en bok som omhandler fotografering i generelle termer, så denne er nyttig for alle som liker å ta gode bilder. Utgitt i 2010, er den like aktuell i dag som den gang, og i 2014 ga Schioldborg og Røhne ut en oppfølger: Fotoglede – lær mer om teknikk. Med disse guidene nærmer du deg muligheten til for eksempel å se dine egne bilder på lerret, med litt øving og god planlegging er det meste mulig. Kanskje du ender med å gi en lokal utstilling under en festival, eller ta bilder av venner og familie ved spesielle anledninger? Hvem vet hvor læringen leder deg!

Annen litteratur om fotografi

Her må boken Photography – A cultural history nevnes som en av bøkene du burde ha som fotograf. På nettsiden digital-foto.no kan du lese mer om ulike teknikker, og tilpasse læringen til det du allerede kan. I tillegg kan du lese nyheter om teknisk utstyr med muligheter for fotografering, både kameraer, mobiltelefoner og annet. Du kan også finne kurs og tilbud på disse dersom du vil ha litt mer håndfast veiledning, blant annet fra den finske fotografen Mikko Lagerstedt.