Litteratur

I denne artikkelen skal vi snakke om litteratur. Det første vi skal gjøre er å definere noen forskjellige sjangre og hva de bringer av kunnskap til oss mennesker. Etter at vi har gitt en liten definisjon av dette konseptet så skal vi også gå gjennom hvorfor det er så veldig magisk. Vi skal også gi noen eksempler av skjønnlitteratur der vi skal se litt på hva bøker kan hjelpe oss med.

Bøker

Når vi snakker om litteratur så mener vi egentlig alt som er skrevet ned i en eller annen form. Den formen som er mest populær når det gjelds å lære seg nye ting kan derimot være skjønnlitteratur og det er her fokus til artikkelen ligger.

De mest populære sjangrene innenfor skjønnlitteratur er som oftest romaner og noveller. En novelle er ofte en noe kortere tekst med færre personer og en en noe brattere innledning inn til historien. En roman derimot kan da altså være mye lengre og bli ganske så kompleks.

Hva gir det oss?

Husk at vi mennesker lærer gjennom å leve, men dessverre så har vi en veldig begrenset tidsperiode der vi kan erfare nye og spennende ting. Det er derfor helt kritisk at vi leser bøker. Bøker er rett og slett symboler som vi bruker til å formidle våre tanker, erfaringer og meninger. På denne måten kan du på noen timer lære noe som det tok en annen person potensielt en hel livstid å forstå. Det er ikke sikkert at du kommer til å sitte igjen med en like dyp forståelse som denne personen, men du kommer i vært fall til å vite mer enn du gjorde tidligere.

Dette skjer derimot kun dersom du på en eller annen relaterer det du leser med dine egne opplevelser og erfaringer. Selv når du ikke har den minste peiling på forfatteren snakker om så kan du fortsatt forbedre dine mentale prosesser. Du kan for eksempel riste rundt en eller annen idè fra en bok som faktisk kan løse et praktisk problem i ditt personlige liv. Dersom du går inn med et åpent sinn og prøver å se det fra et annet perspektiv så er det nesten helt umulig at du ikke kommer til å vokse på det i en eller annen grad.

Det er også viktig at du finner hvilke bøker som kan relatere best til det. Dersom du har lyst til å lage et bibliotek hjemme for å lagre disse verkene så kan det hende det koster litt penger. Derfor kan du besøke https://www.centum.no for å finne rimelige forbrukslån som kan hjelpe deg med dette.

Eksempler

Dersom du har lyst til å lære litt mer om den komplekse strukturen av nasjoner og mennesker generelt kan du for eksempel prøve deg på “Krig og fred” av Lev Tolstoj.